Yoga i Europa

För yogafantaster finns det idag fantastiska resor runtom i Europa som man kan göra. Det blir allt populärare för varje år och även om det finns massor av exotiska resmål så kan det vara nog så kul och stimulerande att göra en yogaresa i Europa som garanterat kommer att vara välgörande för både kropp och själv.

London är ett populärt resmål för yogafantaster, vilket inte är så konstigt i denna sjudande och internationella stad. Britterna styrde ju länge Indien vilket förde dem i kontakt med yogan tidigare än många andra länder och idag finns det ett flertal yogacentra i staden där man både kan bo, äta och få lektioner av de bästa instruktörerna.

Grekland har ett antal yogadestinationer, inte minst det stora ashramet i Athen som länge har varit mötespunkt för yogaresenärer från hela världen. Föredrar man en enklare charterresa finns det yogaveckor att tillgå på bland annat Kreta och Skiathos.

Spanien är ett annat land med ett flertal yogacentran och för dem som samtidigt inte helt vill släppa den materialistiska livsstilen så erbjuder Ibiza så kallade kändisyoga, där man förvisso tar yogan på fullaste allvar samtidigt som omgivningarna kryllar av celebriteter och lyxjakter.