Besök Frankrikes vingårdar

Som van turist kan du ha besökt många hörn av världen, från tropiska sandstränder till spännande stadsmetropoler. Men något av det mest intressanta i turistväg är att besöka Frankrikes vingårdar, där du kan prova vin och ägna dig åt sightseeing. Ingen vinresa är komplett utan en utflykt till Champagne, med sina vackra vyer Philipponnat och Dragon et Fils.

Från Champagne-distriktet kommer det eleganta vinet Veuve Cliquot som har aromer av citrus, gröna äpplen, rostade nötter och brioche. Veuve Clicquot betyder “änkan Clicquot” på franska och är en champagnetillverkare som fått sitt namn efter den första kvinnan som drev en champagnegård, madame Barbe-Nicole Clicquot-Ponsardin.

Dagsutflykt från Paris

Om du har valt att resa till Paris på semestern kan du enkelt ta dig till vindistriktet Champagne. Du behöver bara åka en timme med tåg från Paris till Reims. För en längre tid i det vackra området, boka en weekend. Ett bra tips är att besöka en mindre odlare som framställer sin egen champagne. Odlaren står för hela processen från odlingen på vingården till en färdig produkt. På så vis får du se hur produkten framställs från början till slut.

Förutom att prova champagne kan du upptäcka de historiska platserna i området. Här utspelades många krig och blodiga slag under medeltiden och de två världskrigen. I Reims kan du besöka Notre Dame-katedralen. Reims räknas som Frankrikes kulturella centrum tack vare alla de kungar som krönts här. Denna gotiska katedral är en av de största i Frankrike och är berömd för sin fasad och sina rika skulpturala utsmyckningar.