Därför ska du åka på en härlig spaweekend

Det finns få saker som är så avkopplande som att åka på en mysig och härlig spaweekend. Det är något du kan göra själv, med din partner eller någon annan som du tycker om. Många hotell erbjuder färdiga paket där både mat och behandling ingår. Då behöver du inte tänka på något utan bara komma dit och njuta av en paus i vardagen.

Åk på en kombinerad spaweekend och citytrip

Många av landets finaste spahotell ligger i storstäderna. Då kan du passa på att upptäcka allt som våra storstäder har att erbjuda. Ett väldigt bra tips om du letar efter spa Göteborg är Stenungsbaden som ligger på västkusten. Det ligger precis vid havet och har en helt fantastisk utsikt. De har två stycken varma källor och något som kallas för bastulandskap. Alltså finns det något för alla.

Flera hälsofördelar med att åka på spa

Det finns flera fördelar med att besöka ett spa. En av de främsta anledningarna är att det motverkar stress. Just stress är ett väldigt stort problem i samhället på många sätt. När du går på spa blir du harmonisk och lugn och kan släppa alla måsten.

En ytterligare fördel är att du får många möjligheter att röra på dig. De flesta spaanläggningar har väldigt fina träningsanläggningar med allt från gym till gruppträning. Att träna och röra på sig är otroligt viktigt för att må bra. Du rekommenderas att röra på dig minst 30 minuter per dag för optimal effekt.