Turism inom den svenska landsbygden

Sverige är ett stort land med oerhört många vackra, intressanta och spännande platser att besöka. Man kan åka skidor eller kryssa, man kan partaja i storstäderna eller träna yoga på isen i norr. Alternativen är oändliga och ibland kommer en stor del av Sverige lite i skymundan och det är den underbara landsbygden. Nu vill Jordbruksverket satsa på turism och med det uppmuntra folk att delta i detta stora projekt.

Med detta projekt satsar man på att utbilda och informera jordbrukare och landsortsbor om vad turister söker när de kommer på besök. Det kan till exempel bli ännu roligare att bo på en bondgård om det finns ett antal aktiviteter i anknytning till den, som att mjölka kor, rida ponny eller gå på julmarknad. Ju mer man erbjuder desto fler besökare lockas!

Ett annat stort område inom landsbygdsturismen är fiske och här vill Jordbruksverket också satsa på att göra detta populärt. Både svenska och utländska besökare kommer att uppskatta olika former av fiske i sjöar, floder och hav. Samtidigt vill man värna om naturen så att den inte blir lidande av inströmmande folkmassor. Det handlar om en bra balas så att både turister och lokalbor främjas.