Smarta sätt att slippa straffavgifter

Det har blivit alltmer komplicerat att packa inför resan då man idag inte får ha med sig olika produkter i kabinen, som vätskor och krämer, liksom att fler och fler flygbolag har dragit in på väskornas vikt. Om man skall resa på semester har man idag ofta inte tillstånd att ha med sig mer än 15 Kg medan det för tjugo år sedan inte var ovanligt med det dubbla. Det finns dock ett antal fiffiga sätt att slippa övervikt och dess tillhörande straffavgifter som kan vara värda att använda.

Om man bokar en resa idag kan man ofta få ett val av bagage och dess vikt för att kunna flyga billigare. Reser man enbart med handbagage är det mycket billigare än att ha med sig en tung resväska. Vet man att det inte går att undvika tyngre bagage kan man ofta hitta erbjudanden på flygbolagets hemsida som till exempel halva priset om man bokar in en extra väska en vecka innan avgång. Även om detta kostar lite extra så är det definitivt billigare än att bli påkommen med övervikt vid incheckningsdisken.

Eftersom det inte kostar mer att väga mer än andra är ett annat sätt att slippa straffavgifter att sätta på sig de tyngsta kläderna liksom att fylla fickorna. Se bara till att det inte handlar om vätskor eller skarpa objekt då dessa inte är tillåtna på planet. Det finns speciella västar som är utformade att rymma mycket med många fickor så en sådan kan vara värd att investera i, i det långa loppet!

Resväskor kan väga rejält, vilket inte spelade så stor roll förr i tiden men idag kan det innebära problem. Se därför till att ha en lätt modell, det finns mjuka och hårda resväskor som är speciellt gjorda för att väga så lite som möjligt.