Turista med bil i Europa

Att resa på semester är något av årets höjdpunkt. Att få slippa vardagens måsten och bara njuta och unna sig de saker man kanske inte gör annars. År 2020 går dock inte till historien som ett år då man reste och njöt. Coronapandemin har satt stopp för det mesta, inte bara i Sverige utan över hela världen. Restriktionerna som finns har gjort att man förvisso kan resa till vissa länder, men man kan inte få fullt ut av det man önskat väl på plats.

Välja andra sätt att turista

För att slippa flygplatser med många människor samt att tränga ihop sig i trånga flygplan med totala främlingar så kan det vara läge för att turista med bil. I de här tiderna är det viktigt att anpassa sig för att minska risken för att bli smittad av corona eller att smitta andra. Något som är viktigt om man ska köra långt är att ha en bra och bekväm bil. Hos Holmgrens bil kan du hitta en snygg och bekväm BMW som kan ta dig till olika sevärdheter runt om i Europa. Skulle du föredra husvagn eller husbil så finns det ett stort urval även av sådana.

Platser man måste besöka i Europa

I nästan varje europeiskt land finns det fina sevärdheter som nästan är ett måste att besöka någon gång i livet. Dock har vi inte möjlighet att skriva om alla så vi har valt ut några få verkliga måsten.

Paris. Paris är en stad för alla med mängder av sevärdheter i form av häftiga byggnader, kända museum och vackra promenadstråk. Hit kan man resa med hela familjen och samtliga kommer garanterat att njuta av det Paris har att erbjuda.

Barcelona. Kultur, mat, shopping, fest, sport, strandliv. Det är få städer i Europa som kan erbjuda en sådan mångfald. Strosa på La Rambla, shoppa på El Corte Ingles och njut av goda tapas som kan beställas på mängder av ställen runt om i staden.

Prag. Den tjeckiska huvudstaden har mycket att erbjuda, och dessutom är det otroligt billigt. Det finns den berömda Karlsbron, torget i Gamla Stan med det astronomiska uret. Gillar man öl så är det dessutom rena paradiset.

Det är bara du själv som sätter gränserna om du sak ut och turista i Europa med bil. Friheten man får när med bilen gör dessutom att man kan stanna när som helst längs vägen när man ser något som ser lockande ut.