Resebranschen i Sverige

Genom att det blivit enklare att resa runt i världen har detta gjort att människor allt oftare vågar ta klivet ut i det okända och besöka ett nytt land. En del väljer att boka resan själva, medan andra vill ha hjälp av en specialist. Detta har i sin tur gjort att en ny industri har skapats, det vill säga resebranschen. Detta är en industri som växer sig allt starkare i Sverige och under år 2018 bidrog den till skapandet av hela 3000 nya jobb runt om i landet. Således innebär detta att många nu vill prova lyckan i branschen.

Jobba i resebranschen

Man kan jobba i resebranschen på flera olika sätt. Ett sätt är att man arbetar som resekonsult som privatperson. Detta innebär att man inte fakturerar via ett bolag, utan att man fakturerar utan ett eget bolag. I detta fall brukar det kallas att man jobbar som frilansare och det kan då vara bra att använda sig av företag som Frilansfinans.se för att fakturera sina kunder. Detta innebär att man som frilansare kan få stöd om man är ny i resebranschen och vill prova lyckan utan att vara anställd. Detta kan således vara ett bra alternativ om man i framtiden ser sig själv vilja starta ett eget bolag och driva detta.

Det andra alternativet i resebranschen är att man blir anställd på ett bolag. Detta innebär att man inte har samma typ av flexibilitet i sin anställning och man måste med största sannolikhet följa en mängd olika riktlinjer hos det anställande bolaget.

Turism i Sverige

Inom resebranschen kan man sälja resor både inom och utanför Sverige. Om man är baserad i Sverige är det dock högst troligt att man kommer sälja en och annan turistresa i Sverige. Det kan handla om allt från resor till Värnamo där någon vill besöka familjen, till att någon vill ta tåget till Åre för att åka skidor. Sverige har en mängd olika turistaktiviteter att erbjuda från norr till söder. På grund av detta har även turistindustrin vuxit i Sverige och allt fler utländska turister besöker Sverige varje år. Ett av de länder som det kommer flest turister från är Kina.

Turism utomlands

Det mest spännande i turistbranschen är att man får chansen att sälja och skräddarsy resor utomlands. Eftersom det finns en mängd olika äventyrliga människor i Sverige så kan man få en massa spännande förfrågningar. Exempelvis kan det handla om att någon vill besöka de kända saltslätterna i Bolivia och därefter åka buss genom Sydamerika.

Eftersom det kan vara farligt utanför Sverige är det dock viktigt att man som resekonsult är medveten om de olika risker som kan finnas med att resa utomlands. Man bör alltid förmedla dessa risker till den resande samt rekommendera att en heltäckande reseförsäkring tecknas.