Game of Thrones hotell är årets nyhet

Det var bara en fråga om tid! Med den enorma succé som TV-serien Game of Thrones har upplevt så har nu världens första Game of Thrones hotell öppnat i finska Lappland. Hit kommer det att fullkomligen flockas med fans av serien, och hotellet är byggt i samarbete med företaget Lapland Hotels och produktionsbolaget HBO, som inte bara ligger bakom denna serie utan även andra giganter som Rom, Sex and the City och Vikings. Iskonstnärer från Finland, Ryssland och Polen har gett sitt allt för att skapa denna fantasivärld som kommer att göra stort intryck på alla besökare.

Hotellet är byggt som ett is-hotell och är med andra ord nästan uteslutande konstruerat av fruset vatten. Detta inkluderar sängar och möbler i allmänhet, och till och med glasen i hotellets bar är gjorda av mindre isblock. Eftersom det handlar om Game of Thrones är allt inrett i seriens stil och man kan som besökare räkna med att sova under skulpturer av läskiga White Walkers och besöka rum med de döda huvudfigurernas ansikten. Naturligtvis har man också återskapat den ikoniska järntronen, som garanterat kommer att bli hotellets främsta foto-måsten.

Som alla ishotell är denna byggnad tillfällig och kommer så småningom att smälta. Därför har man endast öppet så länge det råder minusgrader, hela 350 ton isblock måste hålla positionerna och när det är så kallt måste besökare ha på sig speciella värmeoveraller under sin tid här. Det är inte rekommenderat att man stannar längre än en natt men om man vill passa på att gifta sig på detta oförglömliga hotell så går det alldeles utmärkt då man karvat fram ett speciellt is-tempel för ändamålet. Det blir något att visa barnbarnen, minsann!