Att läsa sig till den perfekta semestern

Om man gillar att resa så finns det massor av information att hämta om sitt resmål där man kan få bra tips, lära sig historia och allmän information liksom att få rekommendationer på bra krogar och utflykter. Det finns en myriad av resebloggar och recensioner på nätet, bra böcker om specifika länder och kommentarer i sociala media som kan komma att vara av stort värde. Ett annat bra sätt att lära sig om de länder man planerar att besöka, eller varför inte bara att dagdrömma om, är att slå sig ner i soffan med en kopp te och en riktigt bra resetidning. Det finns ett större urval av sådana tidskrifter på många olika språk men en av de absoluta klassikerna är den svenska resetidningen Vagabond som i över trettio år har informerat och underhållit människor av alla åldrar med sina spännande reportage, intressanta fakta och roliga tävlingar.

Idag är detta den största resetidningen i Sverige och man har vunnit ett flertal priser för sin journalistik, sina krönikor och redaktörer. Man har också uppnått en ganska unik läsekrets då man faktiskt har lika många manliga som kvinnliga läsare och eftersom det är privatläsare som köper tidningen är detta alltså ett helt personligt val. Anledningen till att denna tidning är så populär hos alla är att man alltid gått in för att ha ett fräscht material och ständigt försöker rapportera om allt som är nytt på resemarknaden, vare sig det handlar om nya resmål, nya former av resande eller nya aktiviteter under resandets gång. Det finns en enorm värld därute så det råder aldrig brist på nya infallsvinklar och tidningen välkomnar alltid feedback från sina läsare.

Vagabond kommer ut tio gånger om året och man kan hitta tidningen där tidskrifter säljs i allmänhet: i livsmedelsbutiker, på Pressbyrån och hos tidningsagenter. Man kan också hitta den i landets många bibliotek eller så kan man välja att prenumerera på den. Tidningen har också en välbesökt hemsida som hela tiden uppdateras och man har gett ut ett antal reseguider om olika destinationer världen runt där man kan hitta värdefull information om sitt resmål. För både aktiva resenärer och läsare arrangeras många tävlingar under årets lopp med fina priser att vinna och det kan handla om allt från en fototävling till att skriva en bra researtikel.