Hyr bostad samtidigt som du hyr ut din egen

Den envisa coronapandemin vägrar att ge med sig, vilket gör det svårt att resa till världens alla hörn. Restriktionerna ändras ständigt och det är nästintill hopplöst att hålla sig uppdaterad med det senaste som gäller. Därför kanske man ska passa på att vara turist hemma i Sverige och samtidigt hjälpa andra turister genom att hyra ut din egen bostad.

Åk på semester samtidigt som du hyr ut din bostad

I nuläget, med tanke på omikron, är det säkrast att turista inom Sverige och gärna välja platser där det inte rör sig jättemycket människor. Går man i flyttankar, men inte vet riktigt var man vill flytta så kan man exempelvis hyra en bostad i den ort eller stad man kan tänkas vilja bo på och semestra där. På det sättet kan man lära känna stället och omgivningarna och se om det är en plats man kan tänka sig att bo på framöver. Samtidigt kan man passa på att hyra ut sin egen bostad till turister under tiden för att slippa stå med dubbla kostnader. Man kan även, om möjligt byta boende med en annan familj under en period. Det finns webbsidor för sådant på internet.

Att tänka på vid husförsäljning

När man väl bestämmer sig för att flytta så finns d en del saker at tänka på innan en kommande försäljning och bland de saker man bör tänka på är att göra en värdering av bostaden. Detta för att man ska få ett marknadsmässigt pris när bostaden läggs ut på marknaden. Det är även viktigt med bra bilder som ger en tydlig bild av bostadens rum och övriga utrymmen. Detta löser vanligtvis den mäklarfirma man använder sig av. Det är även bra att senare komma överens med köparen om tillträdesdag så att man slipper stå med de dubbla kostnaderna.